همواره که به جلو می رویم با افزایش جمعیت برخورداریم که تولیدات مناسب با نیازهای و احتیاجات مردم افزایش میابد، که در این راستا تولیدات گوشتی می باشد. مانند گوشت مرغ که مزیت های فراوانی دارد. در این راستا نیاز هست که پرورش مرغ به صورت صنعتی بیشتر انجام شود.
تامین مواد غذایی برای مردم یک روش روز افزون است که پی در پی بیشتر و بیشتر میشود. جمعیت جهان و نیز افزایش سطح بهداشت و کاهش مرگ و میر و نیاز روز افزون آدمی به پروتئین است و بشر به دنبال منابع غذایی دیگر و جدید است که یکی از آنها گوشت طیور می باشد .
با توجه به اینکه پرورش مرغ گوشتی نسبت به پرورش سایر حیوانات و طیور دارای امتیازات و خصوصیات منحصر به فرد می باشد، باید به این اشاره کرد که فعالیت در این رشته دارای مصرف اقتصادی بوده و در ادامه فعالیت در این زمینه:
– مقدار مواد ضایعات در گوشت مرغ با سایر دام ها کمتر است، مانند گوشت گوسفند ضایعات حدود 50 % و در مرغ حدود 25 % است .
– گوشت مرغ از نظر رشد و هضم بعد از گوشت ماهی از دیگر پروتئین ها است.
– پرورش مرغ گوشتی به راحتی قابل انجام است و در محیط کوچک میتوان تعداد زیادی را پرورش داد.
– رشد کردن مرغ بسیار سریع است طوری که یک جوجه به وزن حدود 50 گرم بعد از 6 تا 8 هفته به حدود 40 برابر وزن خود می رسد .
– جیره غذائی به گوشت در مرغ نسبت به سایر دام ها بالا بوده به طوری که در مرغ های اصلاح شده این ضریب 2 تا 2/2 و در گوساله و گاو بین 6 تا 9 % متغیر است
برآورد سرمایه اولیه برای راه اندازی مرغداری گوشتی
در زیر آورده ایم که برای راه اندازی پرورش مرغ گوشتی و شروع اولیه کار چقدر سرمایه و امکانات باید داشت؟
قبل از توضیح به این نکته توجه کنید که برای داشتن یک واحد مرغداری صنعتی باید حتما تعداد 12 تا 16 هزار مرغ و یا بیشتر داشته باشید که هم بتوانید مجوز بگیرید و هم اینکه به سود دهی بالایی برسید.
سیستم گرمایشی و سرمایشی (ماشین آلات) همه این امکانات بسیار هزینه بر هستند و تهیه نکردن هر کدام باعث متوقف شدن کار میشود.
– پروانه تاسیس مجوزی است که برای ساخت ساختمان ها و هر نوع واحد صنعتی دامداری و مرغداری انجام میشود.
– پروانه بهره برداری : مجوزی است که بعد از ساختمان ها و تاسیسات طرح، جهت بهره برداری از واحد برای متقاضیان صادر میشود.
اگر کسی بخواهد یک واحد مرغداری صنعتی بسازد، حتما باید در خارج از شهر زمین تهیه کند و به مراجعه کنندگانی که کمتر از ۱ هکتار زمین داشته باشند، اصلا مجوز داده نمی شود.
هر واحد صنعتی به آب نیاز دارد که آب لوله کشی هزینه کمتری دارد.
برای وسایل مورد نیاز مرغ سالن باید تجهیزات مربوط به جوجه کشی اجرا کند. بر اساس استانداردها باید به ازای هر ۱۰۰۰ جوجه در مادرهای مصنوعی ۱۰ ـ ۸ عدد آبخوری آویز ثابت و ۶ عدد آبخوری کمکی کوچک پلاستیکی، یعنی جمعا ۱۶ ـ ۱۴ عدد آبخوری در نظر گرفته شود.
این نوع آبخوری ها باید قبل از جوجه ریزی انجام شود و درجه حرارت آب آبخوری ها باید حدود ۱۵ ـ ۱۰ درجه سانتی گراد باشد.
دستگاه آسیاب میکسر یکی از موارد مورد نیاز است که دانه ها را ترکیب کرده که دان مرغ ها تهیه میشود.
هواکش و سیستم تهویه هم نیاز اصلی مرغدارها است. برای یک فضای ۱۰ هزار متری سه هیتر مورد نیاز است.
هزینه بهداشت هر جوجه بسیار کم است، و هر مرغی حدودا 5 کیلو خوراک میخورد.
هزینه پرورش مرغ گوشتی
هزینه ساخت و ساز برای مرغداری 10 هزار قطعه ای حدود 270 میلیون تومان است .
میانگین هزینه لازم برای تهیه همه تجهیزات و وسایل مورد نیاز برای یک مرغداری 10 هزار قطعه ای در سال 95 حدود 75 میلیون تومان بود.
هزینه ساخت ساختمان و همراه با آب لوله کشی استفاده شده حدودا 85 میلیون بود.
هزینه تامین مواد اولیه چیزی حدود 240 میلیون تومان می شود.
حقوق و دستمزد کارگران حدود 150 میلیون تومان در یکسال می شود.
البته باید در هر منطقه بررسی های لازم انجام شود تا بتوان قیمت دقیق تری را برآورد کرد.
سود پرورش مرغ گوشتی
برای اینکه بتوانیم سود خالص مرغداری را بدست بیاوریم لازم است که همه هزینه ها را حساب و با توجه به میزان طرح تولید و با توجه به قیمت فروش و هزینه های تولید از فروش کل کم شود تا سود خالص را بدست آورد.
برای مثال واقعی از مرغداری گوشتی 10 هزار قطعه ای برای شما در زیر آورده می شود:
جمع هزینه های لازم برای ساخت مرغداری به گفته های بالا : 560 میلیون تومان
میزان فروش کل طرح بر اساس 10 هزار قطعه ای به عبارت دیگر 120 هزار تن گوشت + 30 تن کود مرغی : 662 میلیون تومان
سود نهایی مرغداری گوشتی با کسر هزینه های تولید می شود 102 میلیون تومان
میزان در آمد یک واحد مرغداری گوشتی 681 میلیون تومان است.
پرورش مرغ گوشتی به روش سنتی
برای پرورش جوجه گوشتی، ابتدا باید جایگاه مرغداری را برای ورود جوجه های یک روزه آماده کرد. جایگاه جوجه ها نیز به رشد آنها بستگی دارد.
این موارد باید با دقت انجام شود:
۱-جمع آوری وسیله های داخل جایگاه
۲- آماده سازی بستر مرغ گوشتی
۳- شستن مکان برای بهداشت مرغ ها
۴- استفاده از مواد ضدعفونی کننده
۵- شستن و ضد عفونی کردن تجهیزات جایگاه
۶ – پهن کردن بستر
7- تقسیم بندی جایگاه
وسایلی که باید از مکان خارج نمود :
آبخوری ها و دانخوری ها: کل آبخوری ها و دانخوری ها را باید برای شست و شو و ضد عفونی، از مرغداری به بیرون برده شود.
بخاری : در صورتی که در جایگاه از بخاری به عنوان وسیله گرمایش استفاده می کنید باید در پایان دوره، آن را از جایگاه بیرون برده و سرویس کنید.
هواکش ها : هواکش ها را باید کنترل کنید، آنهایی را که نیاز به تعمیر دارند از جایگاه خارج کنید.
لامپ ها : در صورتی که از جایگاه پنجره دار و روشن استفاده می کنید.
بدون دیدگاه